Sydhavn Genbrugscenter

Undervisningslokale på Sydhavn Genbrugscenter åbnet i maj 2019. Drives af Amager RessourceCenter (ARC).

Idefu har udviklet undervisningsforløb til 0.-6. klasser sammen med ansatte hos ARC. Efterfølgende vandt Idefu udbuddet om at designe og indrette lokalet sammen med dygtige kollegaer.

Affald, sortering og genanvendelse

Skoleklasser kan komme på Genbrugscenteret tre gange i deres skoletid. Første gang behandler affald og sortering. Anden gang handler om genanvendelse og samfundets behandling af affald gennem tiden. Tredje gang fokuserer på affaldet som en ressource og som et alternativ til at udnytte Jordens ressourcer.

Lokalet ligger ved terassen ud til genbrugspladsen.

Et lokale til det hele

Rummets sidetrappe giver formidleren mulighed for at samle eleverne kort til instruktioner og opsamlinger.

Rundt om i rummet er placeret vægge og søjler med affald som designelement og som understøtning til formidlingen. Væggene har blandet affald, mens søjlerne har sorteret affald.

Det store affaldsur

Under besøget er eleverne affaldsdetektiver, der skal undersøge skraldet. Derfor har uret en lup og en lommelygte som visere.

Uret har en diameter på 1,2 meter og er radiostyret.

Designdetaljer

Opgaver

De ældste elever skal rundt i lokalet og finde poster. Til sidst har de fire cifre som de bruger til at låse en hængelås op.

Puslespillet

Puslespillet er en af opgaverne. Her kan eleverne se, hvad der sker når de fx smider deres gamle telefon ud i elektronikcontaineren eller i restaffald.

Tidslinjen

Tidslinjen viser, hvordan samfundet håndtering af affald har ændret sig i siden stenalderen.

Til grafikken er valgt en meget tynd folie for at undgå at pilfingre har nemt ved at pille det af.

Affaldsvæg klar til at blive rejst

Væggene er fyldt med blandet affald fra forskellige fraktioner. Væggene fungere som dekorativt element, understøtter formidlingen og har en akustisk effekt.

Close Menu